O MINTE SĂNĂTOASĂ , ÎNTR- UN CORP SĂNĂTOS !

Ce presupune o viaţă sănătoasă

Cu toţii stim cât de importantă este menţinerea unei balanţe ideale între o minte sănătoasă şi un corp sănătos. Îndeplinirea necesităţilor fizice, fără antrenarea periodică a creierului, duce treptat la eşecuri din toate punctele de vedere. Putem vorbi astfel de diferite disfuncţii ale organismului (ale ficatului, inimii, sistemului osos etc.), dar şi de “sedentarismul” creierului, poate cea mai gravă boală (creierul este organul suprem al omului); cel mai bun exemplu îl constituie vârstnicii, cei care au fost odata activi, dar acum, ajunsi la batrâneţe, nu mai desfăşoară activităţi concrete care să  le menţină mintea activă.

În rândurile următoare vă voi prezenta câteva sfaturi legate de menţinerea acestei balanţe ideale între corp şi spirit sau, cel putin, o încercare de împlinire fizică şi sufletească, ambele aflate în strânsă legătură. Pentru un corp sanătos, dar şi pentru o minte pe măsură:

 

– consumaţi cât mai multe fructe şi legume;

– consumaţi proteine (îndeosebi din peşte);

– consumaţi minim 2l de apă zilnic;

– evitaţi grăsimile rele ;

– evitati bauturile carbogazoase;

– faceţi mişcare cât se poate de des;

– plimbaţi-vă, respiraţi aer proaspăt;

– bucuraţi-vă de natură, mirosiţi o floare, admiraţi un peisaj;

– feriti-vă cât se poate de poluare (îndeosebi cea a aerului);

– optaţi pentru o plimbare cu bicicleta, nu pentru una cu maşina (amintiti-vă de ambuteiajele cu care trebuie să vă confruntaţi, de mirosul îngrozitor de combustibil, de zgomot etc.).

 

Încercaţi şi în mod sigur vă veţi simţi mai bine după ce veţi ajunge acasa; aveţi încredere în remediile naturale (cele de la bunica) atunci când consideraţi că aveţi nevoie de pastile; acestea din urmă nu fac decat să creeze, treptat, dependenţa şi chiar sa vă afecteze organismul. De asemenea, recomand din când în când o baie relaxantă cu miresme încântatoare pe fundalul unei muzici care vă face să vibraţi; iată cum veţi avea garanţia unui somn profund şi linistit, care vă va pregati pentru o nouă zi.

 

Totodată, vă recomand să citiţi (e un mod educativ de relaxare), delectaţi-vă mintea cu operele marilor scriitori, cu diferitele documentare difuzate la televizor sau cu orice carte care consideraţi că merită citită; căci din cuprinsul ei, în mod sigur veţi afla ceva nou, interesant şi poate chiar nebănuit – fiecare carte are farmecul ei, secretul ei, provocarea ei.

 

Şi nu în ultimul rând – lăsaţi ura, invidia, conflictele deoparte; nu va încărcaţi sufletul cu ele, imaginaţi-vă că fiecare încercare la care aţi fost supus a fost doar o purificare, o modalitate prin care aspectele frumoase din viaţa dumneavoastră să fie mai vizibile, să vă bucuraţi de ele şi să le apreciaţi mai mult.

 

Sursa: https://sites.google.com/site/scoala4scl/home/o-minte-sanatoasa-intr-un-coro-sanatos

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s